25 d’oct. 2010

Pepa Maca


El dissabte a la tarda inauguràvem, el govern municipal, una plaça al barri de l'Escorxador. Aquesta inauguració és important per diferents motius, primer per la ubicació de la plaça i segon pel nom que la identifica.

L'Alcalde ens feia memòria explicant que en aquell lloc fa uns quants anys es trobava la fàbrica de Can Gassol, i també ens explicava que va suposar per la ciutat de Mataró tenir-la. Can Gassol va ser un dels motors econòmics de la nostra ciutat, treballaven milers de ciutadans/es i la seva producció, mitges, era venuda per tota Espanya.

"Ja ens agradaria poder mantenir aquestes fàbriques" eran les paraules d'un Alcalde emocionat, que veu com Mataró ha anat canviant per adaptar-se a noves necessitats. La ciutat ha avançat cap a la innovació i la indústria del coneixement. El Tecnocampus i la Nau Minguell són clars exemples, mostra de progrés i noves oportunitats pels Mataronins/es.

El segon motiu de la importància d'aquesta plaça, com comentava, és el seu nom Pepa Maca. Feminista i activista, va liderar la vaga dels "quinze duros" en època franquista, època de repressions i injustícies, per reivindicar els drets dels treballadors/es. Aquesta dona, Pepeta Agramunt i Costa, va lluitar pacíficament per una millora salarial i fer un pas endavant cap a la justícia social.

Aquesta plaça ubicada al barri de l'Escorxador i situada davant de la futura biblioteca Antoni Comas, serà un nou espai obert a la nostra ciutat i sobretot per les persones. Aquests són els objectius del govern municipal, la millora de serveis, d'espais, dels nostres barris...

Només em queda dir, gaudiu de la nostra ciutat, Mataró!

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.