7 de març 2011

Joves.tv

La setmana passada presentàvem en roda de premsa, Eloi Aymerich i Jorge Heredia com a representants de l’entitat Clack Produccions Culturals i jo mateixa, el projecte de Joves.tv .

Joves.tv és un projecte realitzat per joves de 14 a 30 que es va iniciar al 2006 a proposta del Consell Municipal de Joventut de Mataró i l’entitat Clack Procccions. amb un programa de radio a Mataró Ràdio (de 50 min i un total 175 programes emesos fins febrer de 2011) i un altre des de 2010 de televisió a m1tv (de 9 min i un total de 55 programes realitzats)

Des de que vaig conèixer el projecte sempre he dipositat moltes expectatives en ell, penso que és una bona forma d’apropar al jovent a la informació i la comunicació, per mitjà de la formació en els mèdia (radio i imatge) Aprenen a generar opinió referent als temes d’actualitat que els envolta i a comunicar-ho.

Joves.tv té un valor molt important, podríem dir que és un tastet del que possiblement serà la futura formació dels joves i posteriorment la seva professió. En Jorge Heredia ho expressava clarament en la seva intervenció “gràcies a la meva experiència a Joves.tv ara estic estudiant periodisme”. Donar oportunitats i coneixement als joves en el seu procés de desenvolupament com a persones autònomes són els nostres objectius.
Per tot això, en la redacció del Pla Jove x Mataró 2009- 2012, aquest projecte va ser incorporat com una de les actuacions claus a consolidar com a resposta als objectius del Pla: fomentem la participació juvenil en la construcció de projectes col•lectius, facilitant la seva presència en la vida pública de la ciutat i és una eina amb la que els joves poden ser subjectes d’innovació a la ciutat, part activa dels canvis que experimenta i ha d’experimentar Mataró.

Per tant, Joves.tv és un projecte multimèdia que combina la formació, la participació, el treball, la innovació, la informació i la comunicació com a contribució al projecte de vida dels i les joves.


Un projecte de futur!